Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2013

EuroBasket 2013 Power Rankings

yarisaha.com içn hazırlanmıştır

Slovenya'da düzenlenecek olan EuroBasket 2013 öncesi takımların kadroları ve form durumları iyiden iyiye şekillenmeye başladı. Takımların Ağustos ortası durumlarına göre bir power rankings hazırladım. Bu sıralamaya göre şampiyonluk adayı 4 takımım var Yunanisan, İspanya, Fransa ve Litvanya. Onları zorlamasını beklediğim en fazla final oynayabilecek 4 de sürpriz takımım var; Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve ev sahibi Slovenya. Ortak noktaları 4 takımın da eski Yugoslav ekolü basketbolundan gelmeleri. Türkiye ise maalesef yarı final adaylarım arasında yer almıyor.

1 - Yunanistan : Yunan oyuncuların önderliğinde Olympiacos'un 2 sezondur Euroleague'in back to back şampiyonu olması İspanyol hegemonyasını yıkabilecek en güçlü aday olarak gözükmelerini sağlıyor. Kadrolarında Euroleague MVP'si Spanoulis ve genellikle PAO - OLY karışımı hepsi Euroleague tecrübesine sahip oyunculardan oluşan taş gibi bir takım görüntüsünde Yunanistan. Takımın iki büyük eksiği var. NBA patentli Koufos ve Memphis ile sözleşme imzalayan Eurocup MVP'si Nick Calathes. Bu iki önemli eksiğe rağmen Spanoulis önderliğindeki bu takım kupayı kaldırabilecek güçte.

2 - İspanya : Slovenya'ya bir çok eksikle gidecek olmalarına rağmen üst kalibre de bir çok oyuncuları var. Navarro, Pau Gasol, Ibaka, Mirotic ve Reyes çeşiktli sebeplerden milli takım kadrosuna alınmadı. Buna rağmen NBA patentli Rubio, Calderon ve Marc Gasol durdurulması çok zor oyuncular. Bu oyunculara Real Madrid'in bu sezon iyi iş çıkartan kısaları Llull, Rodrigues ve Fernandes de eklenince İspanya'nın ne denli önemli bir oyuncu havuzuna sahip oldukları görülebilir. Hazırlık maçlarında yetecek kadar oynuyorlar henüz tempoyu üst düzeye çıkartmadılar ancak tecrübeli oyuncular gerçek enerjilerini ne zaman sahaya yansıtacaklarını biliyorlar. Final oynamazlarsa benim için sürpriz olur.

3 - Fransa : Pota altı rotasyonunda eksikleri dudak uçuklatacak cinste. Joakim Noah, Ronny Turiaf, Kevin Seraphin, Ali Traore ve Rudy Gobert turnuvada yer alamayacak isimler. Ancak mevcut kadroda guard zenginliği gayet iyi. Tony Parker önderliğinde takımda aynı zamanda De Colo ve geçtiğimiz sezon çok iyi bir çıkış sergileyen Huertel de yer alıyor. Fransa her zamanki gibi atletik bir takım ve bu dinamizmi ile uzun soluklu bir turnuvada çok iyi işler yapabilirler. Bu açıdan Batum onlar için çok önemli. Atletizmin yanına iyi bir dış şut yüzdesi de eklerlerse yumuşak karınlarını kapatabilirler. De Colo ve Gelabale'nin dış şut yüzdesi çok kritik. İspanya ve Yunanistan'ın arkasında kalsalar da şampiyonluk için şansları var.

4 - Litvanya : Çok özel oyunculara sahip bir takım. Bu sezon Fenerbahçe Ülker'de izleyeceğimiz Kleiza oynadığı 2. hazırlık maçında 18 sayı atarken göz doldurdu. Biraz kilo almış gibi gözükse de NBA yıllarında da her zaman fiziğini iyi kullanan ve şut mekaniğinden de hiçbir şey kaybetmemiş bir oyuncu olarak göze çarpardı. Kleiza bu takımın lideri olacaktır. Ayrıca geçirdiği NBA sezonu sonrası epey güçlenen Valenciunas da doğru bir konsantrasyonla bu turnuvanın en iyi pivotlarından birisi olmaya aday duruyor. Bu iki oyuncunun "size" ve güç katacağı Litvanya aynı zamanda karakteristik dış şut silahlarına sahip. Gününde olduklarında her takımı yenebilecek bir güce sahipler. Turnuva takımı olmayı başarırlarsa şampiyonluk neden olmasın.. Turnuvanın sürpriz takımı olabilirler. Tek eksikleri oyun kurucu bölgesinde.

5 - Slovenya : Ev sahibi takım olmanın avantajını sonuna kadar kullanacaklardır. Eksikleri ise oldukça can sıkıcı. Yıllardır bu takımı sırtında taşıyan Erazem Lorbek bu turnuvada sakatlığı nedeniyle yer alamayacak. Slovenlerin problemli çocukları Beno Udrih ve Sasha Vujacic ise evde düzenlenecek bu turnuvada ateşkes yapamadıklarından yine yer almayacak. Buna rağmen Dragic biraderler çabukluk ve atletizm getiriyor takıma. Pota altında Vidmar önemli bir silah. Yarı saha hücumuna kalmadıkları sürece yüksek tempoda bir basketbol oynayacaklar. Biraz da ev sahibi desteğiyle madalya kovalayacaklardır daha yukarısı ise zor. Üst düzey Avrupa tecrübesine sahip ve geçen sezonu iyi yerlerde geçiren Mirza Begic ve Boki Nachbar da takıma hücumda çeşitlilik katacak oyuncular. İşleri yarı sahaya kalmazsa her takımın canını yakabilirler.

6 - Hırvatistan : Her sene "o sene bu sene mi" şarkısını söylemekten bıkayan Hırvatlar yine kağıt üstünde iddialı isimlerle Slovenya'ya gidiyorlar. Takımın iki temel parçası Fenerbahçe'de oynayan Bojan Bogdanovic ve Barcelona'da oynayan Ante Tomic. İki oyuncu özellikle hücum performansları ile turnuvanın en elit ikililerinden gözüküyor. Kadroda tanıdık isimler de var. Roko Ukic PAO'da başarılı bir sezon geçirirken Luka Zoric de pota altında verimli işler yaptı yine geçen sene. Popovic ve Planinic'in yokluğunda Ukic'in üzerine çok yük binecek. Onun oynattığı basketbol Hırvatlar için belirleyici olacaktır.2 sezondur pek ortalarda görmediğimiz Marko Tomas'ı da bu turnuvada sağlıklı görmeyi özellikle bekliyorum.

7 - Sırbistan : Normalde "ekol" bir takımı bu kadar geriye atmam ancak bu takımın ekol olmaısnı sağlayan parçaların bir çoğu sorunluysa beklentiler de azalıyor. Teodosic'in oynayıp oynamayacağı halen daha muamma. Takımda güvenilir tek el pivot Nenad Krstic. Özellikle 4 numarada Velickovic, Savanovic, Erceg ve Macvan gibi eksikler de yeni Fenerbahçe'li Bjelica üzerine alışık olmadığı bir yükü bindirecek. Takımda genç oyuncu çok var Rasko Katic ve Nenad Krstic gibi tecrübeli isimler takımı bir yere kadar taşıyabilir. Madalya şansı vermiyorum. Yine de ekolleri ve basketbol geleneği ile saygı duyulacak bir takım. Başlarında Dusan Ivkovic gibi Avrupa'nın en iyi koçlarından birisi var. Sırbistan Federasyonu bugün yaptığı bir açıklamada takıma gelecekte belki yabancı bir koçun gelebileceğini ama asla devşirme oyuncu olmayacağını söyledi. Zaten bu topraklarda yetişen o kadar yetenekli basketbolcu varken gerek olduğu da söylenemez.

8 - Karadağ : Pekovic de olsaydı bu turnuvanın sürpriz takımı olabilirlerdi ancak NBA'den henüz bir sözleşme kapan Pekovic EB 2013'e katılmayacağını önceden duyurmuştu. İyi fundementalli uzunlarını izlemek oldukça keyif verecek. Güzel basketbol oynayacaklarındna eminim. 94 doğumlu oyun kurucuları Ivanovic kendisini 2 sezondur EuroCup'ta gösteriyor. Daha da olgunlaşan oyunuyla geleceğin yıldız adaylarından birisi olan bu oyun kurucuyu yakından izlemek gerekir.

9 - Türkiye : Muhtemelen turnuvanın en sıkıcı basketbollarından birini oynayacağız. Temposu düşük yarı saha hücumuna kalmış setlerde olabildiğince Ersan İlyasova kaynaklı sayılar bulmaya çalışacağız. Takım oynadığı maçlarda hiç ışık vermedi bugün zayıf Çek Cumhuriyetini zorlanarak geçtik. En büyük eksiğimiz guard pozisyonlarında. Özellikle oyunu kurmakta çok zorlanıyoruz. Point Forward olarak Hido ve Emir'e ekstra sorumluluk verilmesini bekliyorum. Savunma kısmında Ömer Aşık gibi muhteşem bir uzuna sahip olsak da işin hücum kısmı umutlarımı söndürüyor. Savunmada ilk topa baskı yaptığımız sürece maçların içinde kalırız hücumda ise her şey Hidayet'in elinde.

10 - İtalya : NBA patentli oyuncularından yoksun geliyorlar. Son olarak Hackett da kadrodan çıkartıldı. Kadrolarında iyi isimler olsa da üst düzey için yeterli değiller. Tüm yük genç Gentile ve Belinelli üzerine biniyor. Atletik ve patlayıcı oyuncuları olsa da turnuvada komple bir takım olmak için çok eksikleri var. Kaptan Mancinelli de sertlik ve ruh anlamında takıma çok şey katıyor. İyi bir oyun kurucularının olmamasının eksikliğini çok çekecekler.

11 - Makedonya : Geçen senenin yarı finalisti Makedonlar'ın yazdıkları destanı tekrarlamaları imkansız gibi duruyor. Yine de kadrolarında Bo McCalebb, Pero Antic ve Gecevski gibi tanınmış oyuncular var. Ayrıca ülkemizden tanıdığımız Predrag Samardziski de EuroBasket'te forma giyecek. Ilievski ise yine dümende tempoyu düşüren guard olarak karşımıza çıkacak. Yine dar rotasyonla mücadele edecekler faul probleminden kaçınmaları düşük tempoda oynamaları gerekiyor. Alan savunmaları en önemli silahları.

12 - Rusya : Yeni bir proje takımı. Kirilenko, Khryapa, Kaun ve Mozgov yok. Son olarak Bykov da sakatlandı. Koç yeni, oyuncular yeni bakalım genç Ruslar neler yapacak. Belki de Rusya adına en ilginç bilgi efsane basketbolcu Vasily Karasev'in koç olarak çalıştırdığı Rus Milli Takımında oğulu Sergei Karasev'in (1993) de yer alacak olması. Genç Karasev için oldukça övgü dolu ifadeler kullanılabilir. Monia, Fridzon, Ponkrashov, Vorontsevich takıma tecrübe anlamında liderlik edecekler.

13 - Almanya : Genç bir kadro tecrübeleri biraz daha fazla olsa eminim 3-4 sıra yukarı yazardım Almanları. Gelecek adına bir çok oyuncuyu bu turnuvada parlatacaklar. Ortalama 87-89 jenerasyonuna sahip oyuncular ile geliyorlar. Takımda 30 yaşında ya da daha yaşlı oyuncu yok. En tecrübeli isim 29 yaşındaki Haiko Schaffartzik. 2.18'lik Tibor Pleiss ve 2.08 kısa forvet oynayan Robin Benzing ile turnuvanın en uzun 5i ile sahaya çıkmaları kuvvetle muhtemel.

14 - İsrail : NBA patentli oyuncuları Casspi'ye rağmen takımın diğer oyuncuları o seviyede değil. Casspi'nin de kötü bir sezon geçirdiğinin altını çizmek lazım. Keza takımın diğer lideri Eliyahu da beklentilerin altında bir sezon geçirdi ve Maccabi'den ayrıldıktan sonra henüz bir takımla da anlaşmadı. Genç fazla oyuncuları yok. Turnuvanın en yaşlı takımlarından birisi İsrail ekibi. Ohayon'un oyuna katkısı oldukça önemli.

15 - Bosna Hersek : Skor makinası Mirza Teletovic takımı tek başına sırtlıyor. Gününde olduklarında sürpriz sonuç alabilirler. Takımda bu sezon Brose Baskets forması giyecek olan devşirme Zack Wright da oynuyor. Takımın bir diğer önemli oyuncusu ise bir dönem Galatasaray formasını da giyen Nihad Djedovic. Zaten takımda bu 3lü dışında top kullanan başka oyuncu yok.

16 - Gürcistan : Eksikleri çok. Sert bir takım görüntüsündeler forvet ağırlıklı hücum edecekler. Markoishvili ve Sanikidze önemli oyuncuları. Zaza Pachulia'nın forma giymeyeceği söyleniyor. Pota altı sertliği açısından onlar adına önemli bir kayıp.

17 - Polonya : Lampe gibi bir uzuna ve Kelati gibi iyi bir kısaya sahipler. Takımın geri kalanı tam sistem oyuncuları. Üretemediklerinde zorlanıyorlar. Genelde top Lampe'nin elinde kalıyor. Son maçta ilk 5teki diğer oyuncuların toplamından fazla toplam 17 şut kullandı Lampe. Bir hazırlık maçı için utanç verici bir rakam. Gortat olsaydı iki uzunu yanyana izlemek keyif verirdi.

Kalan takımlardan kayda değer sonuçlar beklemediğinden sadece isim olark vereceğim. Finlandiya, İsveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Britanya, Letonya ve Ukrayna turnuvada başarı beklentimin olmadığı takımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Fenerbahçe Ülker (74) Köşeyazıları (70) nba (66) Fenerbahçe (62) Euroleague (55) TBL (50) Emir Preldzic (23) Anadolu Efes (20) Transfer (19) Bojan Bogdanovic (17) ACB (15) Avrupa (15) EuroBasket2011 (14) James Gist (14) Türkiye (14) Ömer Onan (14) Oğuz Savaş (12) Pınar Karşıyaka (12) Roko Ukic (12) lokavt (12) Diğer (10) Barcelona (9) Beşiktaş (9) CSKA Moskova (9) Türk Telekom (9) Bo McCalebb (8) Caja Laboral (8) Curtis Jerrells (8) Maccabi Tel Aviv (8) Olympiacos (8) Real Madrid (8) Andrei Kirilenko (7) Beşiktaş Milangaz (7) Eurochallenge (7) Gasper Vidmar (7) Hidayet Türkoğlu (7) LA Lakers (7) Mike Batiste (7) Montepaschi Siena (7) Panathinaikos (7) Euro 2011 (6) Fransa (6) Galatasaray Medical Park (6) Mirsad Türkcan (6) Neven Spahija (6) Romain Sato (6) Unicaja Malaga (6) Union Olimpija (6) Bennet Cantu (5) Can Maxim Mutaf (5) David Andersen (5) Engin Atsür (5) Ersan İlyasova (5) Gianluca Basile (5) Kaya Peker (5) Luka Zoric (5) Marcelinho Huertas (5) Mersin BŞB (5) New York Knicks (5) Shaquille O'neal (5) Sırbistan (5) TNT (5) Almanya (4) Antalya Büyükşehir Belediye (4) Bilbao Basket (4) Derron Williams (4) Dwight Howard (4) Jordan Farmar (4) Kevin Durant (4) Litvanya (4) Mehmet Okur (4) New Jersey Nets (4) Oklahoma City Thunder (4) Olin Edirne (4) Shaq (4) Shaqtin' A Fool (4) TOFAŞ (4) Thabo Sefolosha (4) Valencia (4) Vassilis Spanoulis (4) Yunanistan (4) Zalgiris Kaunas (4) İlkan Karaman (4) İspanya (4) A Milli Basketbol Takımı (3) A1 (3) Aliağa Petkim (3) Bandırma Banvit (3) Barış Ermiş (3) Belgacom Spirou (3) CBA (3) CP3 (3) D'or Fischer (3) Erdemir (3) Furkan Aldemir (3) Jeremy Pargo (3) KK Zagreb (3) Kobe Bryant (3) Maccabi Haifa (3) Marc Gasol (3) Miami Heat (3) Milos Teodosic (3) Minnesota Timberwolves (3) Mirza Teletovic (3) Nemenja Bjelica (3) New Orleans Hornets (3) Orhun Ene (3) Orlando Magic (3) Portland Trail Blazers (3) San Antonio Spurs (3) Serie A (3) Spor Toto World Cup 10 (3) TB2L (3) Tiago Splitter (3) Unics Kazan (3) Vlado Ilievski (3) 2013/14 (2) Alexey Shved (2) Allstar (2) Andrew Bynum (2) Antbirlik Antalya (2) BC Khimki (2) Berkay Candan (2) Birkan Batuk (2) Bornova Belediye (2) Brose Baskets (2) Chicago Bulls (2) Chris Paul (2) Dallas Mavericks (2) Damir Mulaomerovic (2) Dimitrios Diamantidis (2) Dirk Nowitzki (2) EA Milano (2) Elias Zouros (2) Emir Predzic (2) Enes Kanter (2) Erman Kunter (2) Etha Engomi (2) EuroBasket2013 (2) FIBA (2) Galatasaray (2) Georgios Printezis (2) Gerald Fitch Joel Freeland (2) Hacettepe Üniversitesi (2) Hakan Demir (2) Hakan Demirel (2) Henry Domercant (2) Houston Rockets (2) Hırvatistan (2) Ioannis Bourousis (2) Jaycee Carrol (2) Jovo Stanojevic (2) Kenan Sipahi (2) Kyle Hines (2) Lietuvos Rytas (2) Linas Kleiza (2) Manu Ginobili (2) Marcelus Kemp (2) Marcus Slaughter (2) Mire Chatman (2) Mustafa Abi (2) Nenad Krstic (2) Nicolas Batum (2) Omri Casspi (2) Partizan (2) Pau Gasol (2) Phoenix Suns (2) Rudy Fernandez (2) Rusya (2) SLUC Nancy (2) Sacremento Kings (2) Salary Cap (2) Sean May (2) Semih Erden (2) Serge Ibaka (2) Sinan Güler (2) Slovenya (2) Sofocles Schortsianitis (2) Soft Cap (2) Sonny Weems (2) TED Ankara Kolejliler (2) Terrence Kinsey (2) Theodoros Papaloukas (2) Trabzonspor (2) Tracy McGrady (2) Ufuk Sarıca (2) Utah Jazz (2) Web Sitesi (2) Zeljko Obradovic (2) Zoran Erceg (2) agent (2) arenas (2) efes (2) gilbert (2) kevin (2) pilsen (2) trade (2) ukrayna (2) washington (2) wizards (2) zero (2) Ömer Aşık (2) İsrail Ligi (2) 1988 Olimpiyat Oyunları (1) 2002 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası (1) 2011 NBA Draft (1) 2012/13 (1) AC Green (1) AJ Milano (1) Aaron Jackson (1) Adecco Kupası (1) Adriyatik Ligi (1) Agent 0 (1) Al Collins (1) Aleks Maric (1) Aleksei Vzdyhalkin (1) Alex Raskovic (1) Ali Karadeniz (1) Altın Madalya (1) Andre Smith (1) Angelico Biella (1) Anthony Tucker (1) Antonis Fotsis (1) Antwain Barbour (1) Aris (1) Arjantin (1) Arturo Ortega (1) Arvydas Sabonis (1) Asseco Prokom (1) Audi (1) Avellino (1) Aydın Örs (1) BC Nizhny Novgorod (1) Bandırma Kırmızı (1) Banvit (1) Baron Davis (1) Barış Özcan (1) Basketball Fight (1) Basketbol (1) Baskonia (1) Bekir Yarangüme (1) Ben Gordon (1) Benetton Treviso (1) Big Sofo (1) Birsel Vardarlı (1) Blake Griffin (1) Boniface Ndong (1) Bosna Hersek (1) Bostjan Nachbar (1) Boston Celtics (1) Bradley Buckman (1) Brandon Bowdry (1) Brandon Jennings (1) Brandon Knight (1) Brian Boddicker (1) Brian Scalabrine (1) Brooklyn Nets (1) Bruesa (1) Byron Scott (1) CB Valladolid (1) CJ Miles (1) CS Bologna (1) Caleb Green (1) Call of Duty (1) Can Altıntığ (1) Caner Ercan (1) Carlos Arroyo (1) Carlos Delfino (1) Carmelo Anthony (1) Celebrate Basketball (1) Charles Smith (1) Cherkasy Monkeys (1) Cheshire Jets (1) Chris Dogles-Roberts (1) Chris Wright (1) Chuck Eidson (1) Cibona Zagreb (1) Collective Bargaining Agreement (1) Corey Maggete (1) Damir Mrsic (1) Danilo Gallinari (1) Darius Lavrinovic (1) Darius Washington (1) Darko Milicic (1) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (1) Derrick Williams (1) Doğuş Balbay (1) Drazen Delipagic (1) Dripling (1) Dusko Savanovic (1) Dwyane Wade (1) Edwin (1) Efes Pilsen (1) Efthymios Rentzias (1) Ender Arslan (1) Erazem Lorbek (1) Erbil Eroğlu (1) Ergin Ataman (1) Erhan Yetim (1) Esteban Batista (1) FIBA Kadınlar Euroleague (1) Fanatik Basket (1) Film Tavsiye (1) Florentino Perez (1) Forest Whitaker (1) Forma Numaraları (1) Fuenlabrada (1) Gilbert Arenas (1) Goran Dragic (1) Grant Hill (1) Göksenin Köksal (1) Görkem Sönmez (1) Hapoel Migdal Jerusalem (1) Hazırlık Maçı (1) Hurricane Season (1) Hürriyet (1) Igor Rakocevic (1) Jacob Pullen (1) James Worthy (1) Jan Vesely (1) Jason Richardson (1) Jason Thompson (1) Joakhim Noah (1) Joey Dorsey (1) Jonas Valanciunas (1) Jonas Valenciunas (1) Josip Sesar (1) Kaan Üner (1) Kalin Lucas (1) Karadağ (1) Kareem Abdul Jabbar (1) Kaspars Kambala (1) Kasırga Sezonu (1) Kenneth Faried (1) Kepez Belediye (1) Kevin Seraphin (1) Kinder Bologno (1) Kirk Penney (1) Kostas Sloukas (1) Ksistof Lavrinovic (1) Kyrie Irving (1) Köşe (1) La Palma (1) Lamar Odom (1) Lamont Barnes (1) Larry Ayuso (1) Lazaros Papadopoulos (1) Lebron James (1) Leon Radosevic (1) Lisanslar (1) Louis Amundson (1) Lucas Gordon (1) Lucentum Alicante (1) Luol Deng (1) Lynn Greer (1) Magic Johnson (1) Makedonya (1) Malik Hairston (1) Mantas (1) Mapooro Cantu (1) Marcin Gortat (1) Marco Belinelli (1) Marcus Brown (1) Marcus Camby (1) Marijonas (1) Marijonas Petravicius (1) Mario Kasun (1) Marko Banic (1) Marko Keselj (1) Marko Popovic (1) Marko Tomas (1) Marreese Speights (1) Martynas Andriuskevicius (1) Martynas Gecevicius (1) Matt Howard (1) Matt Nielsen (1) Mehmet Arslan (1) Memphis Grizzlies (1) Mia (1) Michael Ignerski (1) Mike Miller (1) Milan Macvan (1) Milwaukee Bucks (1) Mirza Begic (1) Modern Warfare 3 (1) Multimedya (1) NBA 2K12 (1) NBA 2K13 (1) NBA2K14 (1) NCAA (1) Nate Robinson (1) Nathan Jawai (1) Nevriye Yılmaz (1) Nick Calathes (1) Nihat İziç (1) Nikola Pekovic (1) Ntv (1) Ntvspor (1) Oktay Mahmudi (1) Oktay Mahmuti (1) Omar Cook (1) Oyak Renault (1) PAOK (1) Pablo Prigioni (1) Pat Riley (1) Patrick Beverly (1) Patrick Mills (1) Pau Ribas (1) Paul Davis (1) Penny Taylor (1) Pepsi Caserta (1) Pero Antic (1) Pertev Öngüner (1) Phil Jackson (1) Philedelphia 76ers (1) Playoff (1) Polonya (1) Pops Mensah-Bonsu (1) Porto Riko (1) Radford Highlanders (1) Rajan Rondo (1) Ratko Varda (1) Ray Wesson (1) Reha Öz (1) Resmi şarkı (1) Ricky Rubio (1) Rimantas Kaukenas (1) Robert Javtokas (1) Roger Grimau (1) Ron Artest (1) Ronny Turiaf (1) Rucker Park (1) Russell Westbrook (1) STB Le Havre (1) Saras (1) Sasha Vujacic (1) Schaffartzik (1) Selçuk Üniversitesi (1) Serbest atış (1) Sergei Ibaka (1) Sergio Llull (1) Shane Battier (1) Shaqpedia (1) Shaun Stonerook (1) Simone Pianigiani (1) Stan Van Gundy (1) Stanco Barac (1) Streetball (1) TKBL (1) TOP 10 (1) Tarbes (1) Tau Ceramica (1) Taysaun Prince (1) Tenerife (1) Tidor Pleiss (1) Tony Parker (1) Toplu İş Sözleşmesi (1) Tornike Shengelia (1) Trailer (1) Ty Lawson (1) Tyler Smith (1) Tyus Edney (1) U19 (1) USSR (1) Ulker Sports Arena (1) Uruguay (1) Usain Bolt (1) VTB (1) Valentin Pastal (1) Vanoli Cremona (1) Vergi oranları (1) Victor Claver (1) Video (1) Virtus Bologna (1) Vlademir Stimac (1) Vladimir Romanov (1) Vladimir Veremeenko (1) Vladimiros Jankovic (1) Von Wafer (1) Washington Wizards (1) Will Solomon (1) Xavier Henry (1) YİĞİTER ULUĞ (1) ZZ Leiden (1) asist (1) ban (1) basketball (1) bobcats (1) bostjan (1) budivelnyk (1) bulls (1) ceza (1) charles (1) charlotte (1) chicago (1) childress (1) crittenton (1) dallas (1) david (1) dudley (1) dwight (1) el-amin (1) espn (1) gerald (1) hinrich (1) howard (1) howarrd (1) jameer (1) javaris (1) josh (1) khalid (1) kings (1) kirk (1) magic (1) martin (1) match (1) mavericks (1) mavs (1) mohammed (1) nachbar (1) nakavt (1) nazr (1) nelson (1) noah (1) olympiakos (1) orlando (1) over (1) pana (1) pick and roll (1) preston (1) ramunas (1) sacremento (1) seraphin (1) shumpert (1) silah (1) siskauskas (1) smith (1) stern (1) suspencion (1) telekom (1) time (1) turk (1) uzatma (1) wallace (1) Çetin Yılmaz (1) Ülker Sports Arena (1) İngiltere (1) İsrail (1) İtalya (1) İzmir (1) İçerik (1)