Pages

Subscribe:

5 Eylül 2012

Oktay Mahmuti ve Efes Pilsen yılları


Oktay Mahmuti 2001-2007 sezonları arasında head coach olarak Efes Pilsende çalışmıştı. Bu süreç boyunca özellikle hırslı ve sert savunma yapmasıyla, maçlara takımın agresif başlamasıyla nam salmış ve Efes Pilsen ekolünü Aydın Hoca sonrası bir nebze daha savunmasıyla anılır bir hale getirmişti. Kuşkusuz bu sözleri Efes Pilsen kariyerinin ilk zamanları için söyleyebiliriz.

2001/2002 sezonunda Efes Pilsen Mahmuti yönetiminde lige fırtına gibi başlamış ve normal sezonda biri son (formalite) maç olmak üzere sadece 2 mağlubiyet almış playoff finalinde de 2 maç vermesine rağmen Ülkerspor'u mağlup ederek şampiyon olma başarısını göstermişti. Efes o dönem Euroleague gruplarını ise 9 galibiyet 5 mağlubiyetle Benetton, Maccabi ve OLY'nin ardından 4. sırada bitirmiş  o zamanki format gereği TOP16 gruplarında 3 galibiyet 3 mağlubiyet alarak sadece grup 1.lerinin çıktığı F4ü tek maçla kaçırmış ve grubu ikinci sırada tamamlamıştı.

Genel formata bakıldığında başarılı bir sezon geçirdiğini görebiliriz Efes Pilsen'in.  Bu kadrosunda yabancı oyuncular olarak Marcus Brown, Kaspars Kambala ve Saulius Stombergas bulunuyordu. Ayrıca yerli oyuncular açısından da oldukça elit bir rotasyona sahipti Efes. Mehmet Okur, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Kaya Peker, Ender Arslan, Arda Vekiloğlu ve Alper Yılmaz hep dönemin milli takım oyuncularıydılar.

2002/2003 sezonunda yabancılardan Marcus Brown ve Kaspars Kambala takımda kalırken takıma diğer yabancı oyuncular Granger, Golemac ve Ira Clark dahil edildi. Daha doğrusu sezona Golemac ile başlanmış ve playofflardan hemen önce Ira Clark değişikliğine gidilmişti. TBL açısından geçtiğimiz sezonun benzeri yaşanmış ve Efes Pilsen sezonun açılış maçında Pınar Karşıyaka'ya kapanış maçında ise Ülkerspora yenilmiş Playoff finallerinde ise yine Ülkerspora 2 maç kaybetmesine rağmen şampiyon olmayı başarmıştı. Euroleague gruplarında ilk turu Efes Pilsen Benetton ve Barcelona'nın ardından 8-6'lık derece ile 3. olarak tamamlıyordu. Buradaki en çarpıcı istatistik 6 mağlubiyete rağmen gelen 14 maçta sadece 968 sayı yenilmesiydi ve o sezon Euroleague'de başka 1000 sayının altında yemiş takım bulunmuyordu. TOP16 da ise grubunu CSKA'nın ardından 2. sırada tamamlayan Efes maalesef yine F4 yapamıyordu.

2003/04 sezonunda yabancı oyuncu değişimi devam etti. Takımda yabancılardan sadece Granger kalırken Trajan Langdon, Goran Nikolic ve Prkacin takımın diğer yabancıları oldular. Normal sezonda geçen sezonların aksine 2si içeride ve dışarıda Beşiktaşa karşı olmak üzere toplam 4 maç kaybedildiyse de playoff geleneği bozulmayarak 3. sene üstüste 2 maç verilmesine rağmen Ülkerspor geçilerek şampiyon olunuyordu. Bu dönemde seriyi beraberliğe getiren maçta Ülkersporu Efes Pilsen 46-78 yenmeyi başarmıştı. Bu maçta Ülkerspor sadece 5 sayı pası yapabilmişti takımca...
Aynı sezon Euroleague'de ise Türkiye tarihinde bir ilk yaşanıyor ve değişen grup yapısında Efes Pilsen C Grubunu 10 - 4lük derece ile 1. sırada bitiriyordu. Ancak burada da bir gelenek bozulmuyor ve TOP16 turunda Skiper Bologna'nın ardından Efes Pilsen 2. sırada grubu tamamlayarak F4'ü yine tek maçla kaçırıyordu. Üstüste 3 sene boyunca aynı şekilde TOP16 yapan Ülkerspor ise grupları hep son sırada tamamlıyordu.

2004/05 sezonu Mahmuti'nin üstüste 4. şampiyonluğu ile noktalanan bir yıl olarak hafızalarımıza kazınıyor. Nikolic ve Prkacin kadroda tutulurken Amerikalı oyuncular değiştirilmiş ve üstdüzey birebir skorer yönleri ön plana çıkan ve kariyerleri boyunca çoğu zaman takım oyuncusu olamasalar da o dönem takım oyunu konusunda en başarısız dönemlerini geçiren Domercant ve Solomon transfer ediliyordu. Özellikle bu dönemde Efes Pilsen'in oynattığı basketbol oldukça eleştirilmişti. Bütün bunlara rağmen Mahmuti en başarılı dönemini geçirmiş üstüste 4. lig şampiyonluğunu finalde Beşiktaşı yenerek elde etmişti. Euroleague gruplarında ise üstüste 2. kez en az sayı yiyen takım olma başarısıın sergilemiş ve grubunu 2. sırada bitirerek TOP16ya kalmıştı. TOP16da ise senaryo değişmedi Efes yine grubunu 2. sırada bitirdi burada 3lü averaj sonucu elenen takım AEK oluyordu. Fakat bu sezon değişen statü gereği TOP8 maçları oynanacaktı ve Efes çapraz grubun lideri PAO ile eşleşiyordu. Lakovic'li Diamantidis'li kadroya karşı Efes deplasmanda yeniliyor kendi evinde ise kazanıp seriyi son maça taşıyordu. Ancak PAO son maçta da Efes'i yenerek Efes'in F4 defterini 4. kez üstüste 1 maçla kapatıyordu. Belki de bu Oktay Mahmuti'nin kariyerindeki en parlak sene diyebiliriz.

Bu dönemdeki istikrarı sayesinde kendisine Tau Ceramica gibi dönemin güçlü takımlarından birisinin teklif yapmasına karşılık Efes Pilsen ile sözleşmesini 3 yıl daha uzatıyordu Mahmuti...

2005/06 sezonunda Granger Smith ve Domercant ile yola devam eden Mahmuti Amerika dışından da Popovic ve Prkacin ile yola devam ediyordu. Bu dönemlerde net bir oyun kurucu ile çalışmamasına rağmen (takımın en çok asist yapan oyuncuları 1 Ender Arslan 2 Prkacin siz düşünün) TBL finallerine kadar geliyor ancak burada Ülkerspora süpürülmekten kurtulamıyordu. Değişen statüde üstüste 2. kez TOP8 yapan Efes Pilsen CSKA'ya eleniyor ve F4'ün kapısından bir kez daha dönüyordu.

Mahmuti son sezonunda Granger'dan vazgeçmemiş, onun yanına Haislip, Jenkins, Nicholas gibi Amerikalılar'ın yanı sıra Prkacin ve Sırp Rasic ile yola çıkıyordu. Bu dönemde ise Ülkerspor Fenerbahçe ile birleşiyor ve Mahmuti'nin Efes Pilsen'i Fenerbahçe Ülker'e süpürülerek lige veda ediyordu. Aynı dönemde Efes Pilsen TOP16 gruplarında Barça ve PAO'nun ardından 3. olarak eleniyor ve TOP8e çıkamıyordu. Zaten bu süreç de Mahmuti'nin 6 sene süren head coachluk kariyerinin sona ermesi anlamına geliyordu.

O dönemde çok konuşulan çok eleştirilen bir adamdı Mahmuti. Görüldüğü üzere ligde dişli bir rakip yokken güçlü kadrolarla ligi domine etmiş ancak önce Ülkerspora sonra Fenerbahçe Ülkere elenmekten kurtulamamıştı. Mahmuti'nin en büyük hatası belki de yabancı tercihleri olmuştu o dönemde. Kadrosunu takım oyunundan uzak Amerikalılarla şişirmiş ve belki de 6 yıl boyunca aynı hücum setlerini oynatmış oyuncularına. Bu da tahmin edilebilirlik açısından önemli bir dezavantaj yaratıyordu.

Şimdi Efes kadrosuna baktığımızda top dolaşımını daha hızlı yapabilecek guardlar olduğunu görebiliriz. Yıllardır Efes'te Kerem Tunçeri'nin yanına bir adam bulunamadı serzenişleri yükselirdi şimdi gerek Farmar gerekse de Lucas Gordon bu konuda yaşlanan Kerem Tunçeri'ye pas dağıtımında ciddi katkı verebilecek oyuncular. Tabi burada 3 oyuncunun da toplu oyunu topun elinde olmasını sevdiklerinin altını çizmek lazım. Mahmuti'nin bu oyuncularla kuracağı iletişim oldukça önemli.

Mahmuti sisteminde savunma ve sert adamlar oldukça önemli olsalar da pas yapabilen uzunların önemi de bence bir o kadar fazla var. Soft heart Barac bonservisinin ya da o kontratının hakkını hiçbir oyunla ödeyemez belki ama fiziği ve oyun görüşü ile hassas parmaklarının doğru pasları atmasını sağlayarak önemli bir katkı sağlayabilir. Vujacic gibi kontrol edilmesi gereken ancak önemli bir şut tehdidi olan bir oyuncu için biçilmiş bir sistem bu. Vujacic topa minimum dokunacak ancak bunların hepsi bitirici darbe için olacak. Bu sistem o açıdan çok güzel. Tunçeri - Farmar - Gordon - Güler - Balbay hep bu sistem içinde çift guard oynayacaklar ve savunma anlamında da çok şey verecekler ancak burada sorun başka bir kimya problemimden çıkıyor.

Tamam Mahmuti elindeki kontratlar yüzünden pek fazla kıpırdayamadı ve hamle olarak en önemli isim Farmarı kadrosuna kattı. Bu oyunculardan yani guardlardan hiçbirisi saf şutör değil. Elinde sadece Vujacic var ve o da sette durdurulabilecek bir oyuncu tek opsiyon olduğundan. İç dış dengesi açısından Savanovic - Barac - Semih - Kerem G. - (kalırsa) Batiste hepsi Mahmuti sistemine uyan oyuncular değil. Ayrıca Kerem hariç mental problemler yaşayan düşüşleri olan oyuncular. Kısaca F4 takımı pota altı değil. Barac'ın her hücumda ısrarla screan yapmaya çalışması şimdiden Efes taraftarının kanının çekilmesine sebep oluyordur.

Efes biraz fazla tek yönlü basketbol oynayacak gibi geliyor bana. Mahmuti'nin elinde belki bu sezon sokak basketbolcusu Amerikalı oyuncu yok ancak takımın profesyonellik anlamda mental yönü zayıf bir çok oyuncusu olacak onlarla uğraşması da gerekecek. -Ki Mahmuti hazırlarla oynamayı sever-

Bu halleri ile bakıldığında kadro yapılanması TBL açısından Fenerbahçe Ülker'in arkasında kalmış görünüyor Anadolu Efes. Mahmuti konusundaki artılar ve eksiler ise ortada. Sezonun geri kalan kısmında bekleyip göreceğiz. Benim Efes'ten asıl beklediğim ve istediğim altyapıda gelecek vaadeden Burakcan, Tayfun, Cedi ve Ramazan gibi milli gençlerin yavaş yavaş kadroda kendilerine yer bulabilmeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Fenerbahçe Ülker (74) Köşeyazıları (70) nba (66) Fenerbahçe (62) Euroleague (55) TBL (50) Emir Preldzic (23) Anadolu Efes (20) Transfer (19) Bojan Bogdanovic (17) ACB (15) Avrupa (15) EuroBasket2011 (14) James Gist (14) Türkiye (14) Ömer Onan (14) Oğuz Savaş (12) Pınar Karşıyaka (12) Roko Ukic (12) lokavt (12) Diğer (10) Barcelona (9) Beşiktaş (9) CSKA Moskova (9) Türk Telekom (9) Bo McCalebb (8) Caja Laboral (8) Curtis Jerrells (8) Maccabi Tel Aviv (8) Olympiacos (8) Real Madrid (8) Andrei Kirilenko (7) Beşiktaş Milangaz (7) Eurochallenge (7) Gasper Vidmar (7) Hidayet Türkoğlu (7) LA Lakers (7) Mike Batiste (7) Montepaschi Siena (7) Panathinaikos (7) Euro 2011 (6) Fransa (6) Galatasaray Medical Park (6) Mirsad Türkcan (6) Neven Spahija (6) Romain Sato (6) Unicaja Malaga (6) Union Olimpija (6) Bennet Cantu (5) Can Maxim Mutaf (5) David Andersen (5) Engin Atsür (5) Ersan İlyasova (5) Gianluca Basile (5) Kaya Peker (5) Luka Zoric (5) Marcelinho Huertas (5) Mersin BŞB (5) New York Knicks (5) Shaquille O'neal (5) Sırbistan (5) TNT (5) Almanya (4) Antalya Büyükşehir Belediye (4) Bilbao Basket (4) Derron Williams (4) Dwight Howard (4) Jordan Farmar (4) Kevin Durant (4) Litvanya (4) Mehmet Okur (4) New Jersey Nets (4) Oklahoma City Thunder (4) Olin Edirne (4) Shaq (4) Shaqtin' A Fool (4) TOFAŞ (4) Thabo Sefolosha (4) Valencia (4) Vassilis Spanoulis (4) Yunanistan (4) Zalgiris Kaunas (4) İlkan Karaman (4) İspanya (4) A Milli Basketbol Takımı (3) A1 (3) Aliağa Petkim (3) Bandırma Banvit (3) Barış Ermiş (3) Belgacom Spirou (3) CBA (3) CP3 (3) D'or Fischer (3) Erdemir (3) Furkan Aldemir (3) Jeremy Pargo (3) KK Zagreb (3) Kobe Bryant (3) Maccabi Haifa (3) Marc Gasol (3) Miami Heat (3) Milos Teodosic (3) Minnesota Timberwolves (3) Mirza Teletovic (3) Nemenja Bjelica (3) New Orleans Hornets (3) Orhun Ene (3) Orlando Magic (3) Portland Trail Blazers (3) San Antonio Spurs (3) Serie A (3) Spor Toto World Cup 10 (3) TB2L (3) Tiago Splitter (3) Unics Kazan (3) Vlado Ilievski (3) 2013/14 (2) Alexey Shved (2) Allstar (2) Andrew Bynum (2) Antbirlik Antalya (2) BC Khimki (2) Berkay Candan (2) Birkan Batuk (2) Bornova Belediye (2) Brose Baskets (2) Chicago Bulls (2) Chris Paul (2) Dallas Mavericks (2) Damir Mulaomerovic (2) Dimitrios Diamantidis (2) Dirk Nowitzki (2) EA Milano (2) Elias Zouros (2) Emir Predzic (2) Enes Kanter (2) Erman Kunter (2) Etha Engomi (2) EuroBasket2013 (2) FIBA (2) Galatasaray (2) Georgios Printezis (2) Gerald Fitch Joel Freeland (2) Hacettepe Üniversitesi (2) Hakan Demir (2) Hakan Demirel (2) Henry Domercant (2) Houston Rockets (2) Hırvatistan (2) Ioannis Bourousis (2) Jaycee Carrol (2) Jovo Stanojevic (2) Kenan Sipahi (2) Kyle Hines (2) Lietuvos Rytas (2) Linas Kleiza (2) Manu Ginobili (2) Marcelus Kemp (2) Marcus Slaughter (2) Mire Chatman (2) Mustafa Abi (2) Nenad Krstic (2) Nicolas Batum (2) Omri Casspi (2) Partizan (2) Pau Gasol (2) Phoenix Suns (2) Rudy Fernandez (2) Rusya (2) SLUC Nancy (2) Sacremento Kings (2) Salary Cap (2) Sean May (2) Semih Erden (2) Serge Ibaka (2) Sinan Güler (2) Slovenya (2) Sofocles Schortsianitis (2) Soft Cap (2) Sonny Weems (2) TED Ankara Kolejliler (2) Terrence Kinsey (2) Theodoros Papaloukas (2) Trabzonspor (2) Tracy McGrady (2) Ufuk Sarıca (2) Utah Jazz (2) Web Sitesi (2) Zeljko Obradovic (2) Zoran Erceg (2) agent (2) arenas (2) efes (2) gilbert (2) kevin (2) pilsen (2) trade (2) ukrayna (2) washington (2) wizards (2) zero (2) Ömer Aşık (2) İsrail Ligi (2) 1988 Olimpiyat Oyunları (1) 2002 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası (1) 2011 NBA Draft (1) 2012/13 (1) AC Green (1) AJ Milano (1) Aaron Jackson (1) Adecco Kupası (1) Adriyatik Ligi (1) Agent 0 (1) Al Collins (1) Aleks Maric (1) Aleksei Vzdyhalkin (1) Alex Raskovic (1) Ali Karadeniz (1) Altın Madalya (1) Andre Smith (1) Angelico Biella (1) Anthony Tucker (1) Antonis Fotsis (1) Antwain Barbour (1) Aris (1) Arjantin (1) Arturo Ortega (1) Arvydas Sabonis (1) Asseco Prokom (1) Audi (1) Avellino (1) Aydın Örs (1) BC Nizhny Novgorod (1) Bandırma Kırmızı (1) Banvit (1) Baron Davis (1) Barış Özcan (1) Basketball Fight (1) Basketbol (1) Baskonia (1) Bekir Yarangüme (1) Ben Gordon (1) Benetton Treviso (1) Big Sofo (1) Birsel Vardarlı (1) Blake Griffin (1) Boniface Ndong (1) Bosna Hersek (1) Bostjan Nachbar (1) Boston Celtics (1) Bradley Buckman (1) Brandon Bowdry (1) Brandon Jennings (1) Brandon Knight (1) Brian Boddicker (1) Brian Scalabrine (1) Brooklyn Nets (1) Bruesa (1) Byron Scott (1) CB Valladolid (1) CJ Miles (1) CS Bologna (1) Caleb Green (1) Call of Duty (1) Can Altıntığ (1) Caner Ercan (1) Carlos Arroyo (1) Carlos Delfino (1) Carmelo Anthony (1) Celebrate Basketball (1) Charles Smith (1) Cherkasy Monkeys (1) Cheshire Jets (1) Chris Dogles-Roberts (1) Chris Wright (1) Chuck Eidson (1) Cibona Zagreb (1) Collective Bargaining Agreement (1) Corey Maggete (1) Damir Mrsic (1) Danilo Gallinari (1) Darius Lavrinovic (1) Darius Washington (1) Darko Milicic (1) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (1) Derrick Williams (1) Doğuş Balbay (1) Drazen Delipagic (1) Dripling (1) Dusko Savanovic (1) Dwyane Wade (1) Edwin (1) Efes Pilsen (1) Efthymios Rentzias (1) Ender Arslan (1) Erazem Lorbek (1) Erbil Eroğlu (1) Ergin Ataman (1) Erhan Yetim (1) Esteban Batista (1) FIBA Kadınlar Euroleague (1) Fanatik Basket (1) Film Tavsiye (1) Florentino Perez (1) Forest Whitaker (1) Forma Numaraları (1) Fuenlabrada (1) Gilbert Arenas (1) Goran Dragic (1) Grant Hill (1) Göksenin Köksal (1) Görkem Sönmez (1) Hapoel Migdal Jerusalem (1) Hazırlık Maçı (1) Hurricane Season (1) Hürriyet (1) Igor Rakocevic (1) Jacob Pullen (1) James Worthy (1) Jan Vesely (1) Jason Richardson (1) Jason Thompson (1) Joakhim Noah (1) Joey Dorsey (1) Jonas Valanciunas (1) Jonas Valenciunas (1) Josip Sesar (1) Kaan Üner (1) Kalin Lucas (1) Karadağ (1) Kareem Abdul Jabbar (1) Kaspars Kambala (1) Kasırga Sezonu (1) Kenneth Faried (1) Kepez Belediye (1) Kevin Seraphin (1) Kinder Bologno (1) Kirk Penney (1) Kostas Sloukas (1) Ksistof Lavrinovic (1) Kyrie Irving (1) Köşe (1) La Palma (1) Lamar Odom (1) Lamont Barnes (1) Larry Ayuso (1) Lazaros Papadopoulos (1) Lebron James (1) Leon Radosevic (1) Lisanslar (1) Louis Amundson (1) Lucas Gordon (1) Lucentum Alicante (1) Luol Deng (1) Lynn Greer (1) Magic Johnson (1) Makedonya (1) Malik Hairston (1) Mantas (1) Mapooro Cantu (1) Marcin Gortat (1) Marco Belinelli (1) Marcus Brown (1) Marcus Camby (1) Marijonas (1) Marijonas Petravicius (1) Mario Kasun (1) Marko Banic (1) Marko Keselj (1) Marko Popovic (1) Marko Tomas (1) Marreese Speights (1) Martynas Andriuskevicius (1) Martynas Gecevicius (1) Matt Howard (1) Matt Nielsen (1) Mehmet Arslan (1) Memphis Grizzlies (1) Mia (1) Michael Ignerski (1) Mike Miller (1) Milan Macvan (1) Milwaukee Bucks (1) Mirza Begic (1) Modern Warfare 3 (1) Multimedya (1) NBA 2K12 (1) NBA 2K13 (1) NBA2K14 (1) NCAA (1) Nate Robinson (1) Nathan Jawai (1) Nevriye Yılmaz (1) Nick Calathes (1) Nihat İziç (1) Nikola Pekovic (1) Ntv (1) Ntvspor (1) Oktay Mahmudi (1) Oktay Mahmuti (1) Omar Cook (1) Oyak Renault (1) PAOK (1) Pablo Prigioni (1) Pat Riley (1) Patrick Beverly (1) Patrick Mills (1) Pau Ribas (1) Paul Davis (1) Penny Taylor (1) Pepsi Caserta (1) Pero Antic (1) Pertev Öngüner (1) Phil Jackson (1) Philedelphia 76ers (1) Playoff (1) Polonya (1) Pops Mensah-Bonsu (1) Porto Riko (1) Radford Highlanders (1) Rajan Rondo (1) Ratko Varda (1) Ray Wesson (1) Reha Öz (1) Resmi şarkı (1) Ricky Rubio (1) Rimantas Kaukenas (1) Robert Javtokas (1) Roger Grimau (1) Ron Artest (1) Ronny Turiaf (1) Rucker Park (1) Russell Westbrook (1) STB Le Havre (1) Saras (1) Sasha Vujacic (1) Schaffartzik (1) Selçuk Üniversitesi (1) Serbest atış (1) Sergei Ibaka (1) Sergio Llull (1) Shane Battier (1) Shaqpedia (1) Shaun Stonerook (1) Simone Pianigiani (1) Stan Van Gundy (1) Stanco Barac (1) Streetball (1) TKBL (1) TOP 10 (1) Tarbes (1) Tau Ceramica (1) Taysaun Prince (1) Tenerife (1) Tidor Pleiss (1) Tony Parker (1) Toplu İş Sözleşmesi (1) Tornike Shengelia (1) Trailer (1) Ty Lawson (1) Tyler Smith (1) Tyus Edney (1) U19 (1) USSR (1) Ulker Sports Arena (1) Uruguay (1) Usain Bolt (1) VTB (1) Valentin Pastal (1) Vanoli Cremona (1) Vergi oranları (1) Victor Claver (1) Video (1) Virtus Bologna (1) Vlademir Stimac (1) Vladimir Romanov (1) Vladimir Veremeenko (1) Vladimiros Jankovic (1) Von Wafer (1) Washington Wizards (1) Will Solomon (1) Xavier Henry (1) YİĞİTER ULUĞ (1) ZZ Leiden (1) asist (1) ban (1) basketball (1) bobcats (1) bostjan (1) budivelnyk (1) bulls (1) ceza (1) charles (1) charlotte (1) chicago (1) childress (1) crittenton (1) dallas (1) david (1) dudley (1) dwight (1) el-amin (1) espn (1) gerald (1) hinrich (1) howard (1) howarrd (1) jameer (1) javaris (1) josh (1) khalid (1) kings (1) kirk (1) magic (1) martin (1) match (1) mavericks (1) mavs (1) mohammed (1) nachbar (1) nakavt (1) nazr (1) nelson (1) noah (1) olympiakos (1) orlando (1) over (1) pana (1) pick and roll (1) preston (1) ramunas (1) sacremento (1) seraphin (1) shumpert (1) silah (1) siskauskas (1) smith (1) stern (1) suspencion (1) telekom (1) time (1) turk (1) uzatma (1) wallace (1) Çetin Yılmaz (1) Ülker Sports Arena (1) İngiltere (1) İsrail (1) İtalya (1) İzmir (1) İçerik (1)