Pages

Subscribe:

30 Temmuz 2011

Basile sağlık testini geçemedi



Fenerbahçe Ülker'in bu sezon Euroleague'deki rakibi ve geçtiğimiz sezon İtalya Ligi finalisti olan Cantu'nun flaş transfer hamlesi yıldız oyuncu Basile'nin sağlık testinde sorun çıkması nedeniyle şimdilik beklemeye alınmış durumda.

Uzun yıllar Barcelona'da oynadıktan sonra İtalya'ya dönüş kararı alan yıldız guard Basile Bennet Cantu ile anlaşma sağlamıştı. Özellikle Cantu'ya tecrübesiyle çok şey katacağını düşündüğüm Basile'nin transferi daha önce ameliyat olup geçtiğimiz sezonu kapatmasına yol açan sol ayağında tespit edilen stres kırığı neticesiyle oluşmuş aşırı kireçlenme.

Bu gelişmeler üzerine planlanan anlaşma askıya alınmış durumda. Uzman görüşleri alındıktan sonra oyuncunun geleceği netleşecek.

Fuenlabrada'dan Kirk Penney hamlesi !


Fuenlabrada çok önemli bir transfere imza attı ve Yeni Zelandalı skorer Kirk Penney ile anlaşma sağladı. Penney geçtiğimiz sezonu Avustralya NBL'de New Zealand Breakers takımı ile geçirmiş ve 20 sayı 4 rebound 2.3 asist ve 1 top çalma ortalamaları ile oynamıştı.

Penney ülkemizde düzenlenen FIBA 2010 Dünya Şampiyonasında mücadele eden Yeni Zelanda Milli Takımının kadrosunda da yer almıştı ve turnuva boyunca attığı ortalama 24.7 sayı ile Luis Scola'dan sonra turnuvanın en skorer 2. oyuncusu olmuştu. Takımının her maçta en skorer oyuncusu olan Penney İzmir grubundan takımının Litvanya ve İspanya ardından 3. sırada çıkmasının da en büyük sebebi olmuştu. Ancak daha sonra Rusya ile karşılaşan Yeni Zelanda elenmekten kurtulamamıştı.

Avrupa için çok önemli bir transfer tam bir skor makinesi her yerden şutu var üstelik cesur yürek savunması da bu tarz yıldızlara göre fena değil. ACB'de bu sene çok iş yapacaktır Fuenlabrada skor sıkıntısı çekmez bu sene. Gönül bu adamı TBL'de görmek isterdi sözleşmesi 1 senelik umutlar seneye kaldı diyebiliriz

29 Temmuz 2011

Martynas Gecevicius Olympiacos'ta


Finansal anlamda eski parlak günlerinden uzak olan Olympiacos geçtiğimiz sezon Rytas forması ile göz dolduran SG Gecevicius ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

23 yaşındaki genç skorer guard 2006 senesinden bu yana Rytas forması giymekteydi. Olympiacos Rytas ekibine sözleşme fesih bedeli olarak 250.000 USD para ödedi. Bu rakam Gecevicius'un son sözleşmesinde yazan serbest kalma bedeli olduğundan Olympiacos için mantıklı bir hamle diyebiliriz.

Gecevicius şu anda da Euro2011 aday kadrosunda Litvanya milli takımı ile bulunuyor. Gecevicius'un resmi sözleşemeyi cumartesi Atina'ya uçup sağlık kontrolünden geçtikten sonra atacağı belirtildi. Keskin şutör geçtiğimiz sezon Euroleague'de 11.7 sayı 3 rebound ve 2.8 asist ortalamaları tutturmuştu.

FIBA NBA oyuncuların Avrupa'da oynamasına onay verdi


Gelişmeler çok taze. Az önce FIBA toplantısı sonuçlandı ve çoğu sporcuyu ilgilendiren karar FIBA tarafından beklentiler doğrultusunda açıklandı. Özetle NBA'de sözleşmesi devam etmekte olan NBA oyuncuları lokavt süresince deniz aşırı ülkelerde basketbol oynayabilecekler. Kuşkusuz bu haber ülkemizde en çok Beşiktaş'ın beklediği bir haber.
Bu sayede daha önce anlaşma sağlanan Derron Williams'ın bu sene Türkiye'de oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Sırada Kobe Bryant var...

Bir oyuncunun FIBA'ya bağlı bir federasyonda forma giymesine şartlı olarak izin verildiğinin de altını çizelim. Şart NBA lokavtının sona ermesinden sonra NBA'de mevcut sözleşmeleri devam eden oyuncuların süre kaybetmeksizin NBA'e dönmesini içeriyor. Bakalım bu karar başka NBA yıldızlarının da ülkemize gelmesinin yolunu açacak mı ?

FIBA U19 Şampiyonalarında En Skorer Oyuncular ve MVP'ler

Şimdiye kadar en skorer oyuncu ve MVP ödülleri sadece 2 kez aynı oyuncuya gitti. Bunlardan ilki 1995 senesinde Yunanistan'dan Efthymios Rentzias olmuştu ikincisi ise bu sene dominant pivot Jonas Valanciunas oldu. Litvanya'nın şampiyonluğunu tek başına getirdi diyebiliriz. Aşağıda da MVP ödülünün verilmeye başlandığı tarih olan 1979 senesinden itibaren MVP'ler ve en skorer oyuncular listesi var


2011 – 1) Lithuania, Jonas Valanciunas 23.0 ppg, Top Scorer & MVP

2009 – 1) USA, Tyshawn Taylor 10.8 ppg – Top Scorer: Mike Rosario 24.0 ppg (PUE, 6th) - MVP Mario Delas (CRO, 3rd)

2007 – 1) Serbia, Milan Macvan 15.4 ppg and MVP – Top Scorer: Paulo Prestes 23.0 ppg (BR, 4th)

2003 – 1) Australia, Andrew Bogut 26.3 ppg and MVP – Top Scorer: Linas Kleiza 29.1 ppg (LIT, 2nd)

1999 – 1) Spain, Juan Carlos Navarro 18.6 ppg – Top Scorer: Yasseen Musa 25.0 ppg (Qatar, 10th) – MVP Andrei Kirilenko (RUS, 6th)

1995 – 1) Greece, Efthymios Rentzias 22.8 ppg, Top Scorer & MVP

1991 – 1) USA, Lance Miller 13.9 ppg – Top Scorer: Anwor Abdoul Houy 26.0 ppg (SYR, 12th) – MVP Dejan Bodiroga (YUGO, 4th)

1987 – 1) Yugoslavia, Nikola Ilic 15.3 ppg – Top Scorer: Lawal Garba 23.0 ppg (NIG, 12th) – MVP Toni Kukoc (YUGO, 1st)

1983 – 1) USA, Kenny Walker 20.1 ppg – Top Scorer: Luis Pierri 33.0 ppg (URU, 12th)

1979 – 1) USA, Eric Floyd 15.9 ppg - Top Scorer: Horacio Lopez 33.2 ppg (URU, 8th)

28 Temmuz 2011

Fenerbahçe Ülker 2011/2012 transferleri ve söylentiler

Aydın Örs'ün şubenin başında olması ve koç olarak da Neven Spahija'nın yola devam edecek olması şüphesiz Fenerbahçe'nin Euroleague'in sistem takımlarından birisi olma yönünde önemli bir oluşum içinde olduğunun göstergesidir. Aydın Hoca koçluk kariyeri boyunca da sistem kuran, kendi yıldızını yaratan bir koç olmuş ve sansasyonel oyuncu transferi politikasını hiç benimsememiştir. Spahija da benzer özelliklerde bir koç. Fenerbahçe'nin bu sene en büyük transferi oyuncu isminden ziyade takım kimyasını korumak.

Spahija'nın oyun sistemine gelince koç sete sette baskılı savunmayı seven pas kanallarına ve oyun kuruculara baskı yaparak top daha kısaların elinden çıkmadan üstünlüğünü kabul ettiren bir oyun anlayışını takıma benimsetmişti. Bu sistemin sıkıntılarını ise hızlı hücumda rakibe yeterince baskı yapamamak ve kolay sayı yemek olarak bir de hareketli uzunlar top aldığı zaman savunma dengesinin allak bullak olması olarak sene içerisinde göze çarpmıştı. Burada kariyerleri ne kadar muhteşem olsa da iki Litvanyalı'nın getirdiği dezavantajlar daha doğrusu bu sistem içinde aldıkları rolün oyuncuları olmamalarının etkisi büyüktü.

Saras kariyeri boyunca iyi bir savunmacı hiçbir zaman olmamış hatta hücumdaki yaratıcılığı için savunmada hep kaytarmış bir oyuncudur. İlerleyen yaşı da eklenince yavaşlayan dizleri savunmada baskı konusunda olumsuz sonuçlara yol açmıştır. Aynı zamanda Darius Lavrinovic sezon içinde Vidmar'ın talihsiz sakatlanması ile takımın birden bire arka toplayıcı, savunmada pis işleri yapıcı adam rolüne bürünmek zorunda kalmıştı ki yavaş ayakları ona bu rolde epey sıkıntı çıkarttı.

Bu sene en büyük değişim bu saydığım konularda eksik kalan iki Litvanyalının yerine atletik özellikleri ön planda olan iki Amerikalının alınması oldu.

Curtis Jerrells Roko Ukic'i yedekleyecek atletik yönü gelişmiş şut tehtidi olan hızlı hücumu seven ve baskılı savunma yapabilecek bir PG. Jerrells'in dezavantajı ise savruk oynaması ve topu elinde fazla tutması olarak gösterilebilir. Ben onun yerine Omar Cook tarzı hem savunması iyi hem de hücumda pas dağıtımını yapabilecek bir ismi tercih ederdim ancak böyle bir ismin 2. guardlığı kabul etmesi hem çok zor hem de bu özelliklerde oyuncu pek nadir bulunan bir durum. O nedenle Jerrels transferini İYİ olarak nitelendirebilirim.

James Gist konusu ise halen daha karışık. Gist transferine en çok sevinenlerden biriydim ta ki mağlum yasaklı madde olayı ortaya çıkana kadar. Bu konuda yetki Sırp Federasyonunda ve halen daha bir karar açıklanmadı. Tabi açıklanacak karar doping testinin yapıldığı tarihten itibaren geçerli olacağı için Gist şu anda teknik olarak cezasını çekmekte. Aydın Hoca'nın son açıklamaları da Gist'in kısa süreli bir ceza alması durumunda (-ki beklenen 3 ay civarı) kendisinden vazgeçilmeyip takımda kalacağı yönünde. Ancak bu duruma karşılık bir B planının da olduğunu tahmin ediyorum. Şu anda basına yansıyan isimler gerçekçi değil. Gist'in özelliklerine gelince müthiş atlet, blok tehtidi olan hızlı ayaklara sahip aynı zamanda orta mesafe şutu ve 3lük şutu da olan bir PF. Savunmada pis işleri yapmak; rebound toplamak, adam box outlamak, 3 saniye koridoruna duvar örmek, hücum faul yaptırmak, blok yapmak, sert faul yapmak bu adamın işi. Hele ki yanında Vidmar ile oynadığını düşündükçe of of Avrupa'da sayılı sert uzun ikililerinden birisi olur. Bu nedenle yaptıklarını tasvip etmesem de sistem açısından en önemli transfer oldu bizim için.

Bojan Bogdanovic tercihi enteresan oldu. Bu genç basketbolcunun oyununu daha ne kadar geliştirebileceği, savunmada neler verebileceği, takıma liderlik edip edemeyeceği hep merak konusu. Belli bir seviyenin üstünde ve yaşı da çok genç olan bir oyuncu. Takımın da skor yükünü çekecek bir oyuncuya güvenilir şutör ele ihtiyacı var. Zaten Navarrolar Siskauskaslar Avrupa'da kolay yetişmiyor ve kulüplerinden koparmak da bu bütçelerle imkansız. İşte Bojan'ın yarın bir gün bu seviyeye ulaşma ihtimali sadece ihtimal seviyesinde de olsa mümkün olduğu için faydalı bir transfer olarak görürüm. En önemli artısı Spahija gibi oyuncularıyla iyi iletişim kurabilen ve kendisiyle aynı dili konuşan bir koçun ona sahip çıkacak olması. En kötü ihtimalle Tomas seviyesine çıkar gibi geliyor zaten bana.

Son transferimiz ise Engin Atsür'ün halen daha iyileşmediği dönemde ve Doğuş Balbay'ın şaşırtıcı bir şekilde takımdan ayrılmak isteyip Anadolu Efes'e transfer olduğu bir dönemde PG'ları yedeklemek için Hakan Demirel oldu. Bu alandaki ilk tercihimiz Barış Ermiş kulübünde kalmayı tercih ettiği için ve Erbil Eroğlu'nu tecrübe kazanması için kiralayacağımız için geriye kalan en mantıklı seçimi yaptık diyebiliriz. Kadroda bu tarz oyuncuların olmasını olumlu buluyorum.

Gündemde ise Aydın Örs tarafından yalanlansa da özellikle dış basın kaynaklı haberlerde Ersan İlyasova'nın ismi geçiyor. Ancak senelik ücretinin 3.5 milyon € civarı olması ve 3 yıllık kontrat istemesi takım içi dengeleri oldukça düşünen ekibimiz için bu transferi imkansız kılıyor. Anadolu Efes bu oyuncu için kesenin ağzını açacaktır diye tahmin ediyorum zaten hali hazırda Rus ekipleri ve Barça'nın da ilgilendiği söyleniyor.

Ben yine de kadroya yerli takviyesi yapılmasını istiyorum. Özellikle Furkan Aldemir'in Galatasaray'a transfer olması kötü oldu. En azından Mirsad'ın sakatlığı ve ilerleyen yaşı düşünüşdüğünde onun yerine monte edilebilecek bir isim olurdu. Belki de o bölge için Berkay Candan hazırlanıyordur şimdiden bilmek çok zor.

Sonuç olarak şimdiye kadar durum Fenerbahçe'nin bu sezon Euroleague'in en sert savunmacı takımlarından birisi olacağını gösteriyor. Tam bir sistem takımı doğru alan paylaşımı ve 3lüğe dayalı oyun, topa baskı uzunların sürekli yardımı bizim temel prensiplerimiz olacaktır. An itibariyle resmi kadro da şu şekilde;

* Roko Ukic / Curtis Jerrells / Engin Atsür / Hakan Demirel
* Ömer Onan / Marko Tomas
* Emir Predzic / Bojan Bogdanovic
* James Gist / Mirsad Türkcan / Berkay Candan
* Gasper Vidmar / Oğuz Savaş / Kaya Peker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Fenerbahçe Ülker (74) Köşeyazıları (70) nba (66) Fenerbahçe (62) Euroleague (55) TBL (50) Emir Preldzic (23) Anadolu Efes (20) Transfer (19) Bojan Bogdanovic (17) ACB (15) Avrupa (15) EuroBasket2011 (14) James Gist (14) Türkiye (14) Ömer Onan (14) Oğuz Savaş (12) Pınar Karşıyaka (12) Roko Ukic (12) lokavt (12) Diğer (10) Barcelona (9) Beşiktaş (9) CSKA Moskova (9) Türk Telekom (9) Bo McCalebb (8) Caja Laboral (8) Curtis Jerrells (8) Maccabi Tel Aviv (8) Olympiacos (8) Real Madrid (8) Andrei Kirilenko (7) Beşiktaş Milangaz (7) Eurochallenge (7) Gasper Vidmar (7) Hidayet Türkoğlu (7) LA Lakers (7) Mike Batiste (7) Montepaschi Siena (7) Panathinaikos (7) Euro 2011 (6) Fransa (6) Galatasaray Medical Park (6) Mirsad Türkcan (6) Neven Spahija (6) Romain Sato (6) Unicaja Malaga (6) Union Olimpija (6) Bennet Cantu (5) Can Maxim Mutaf (5) David Andersen (5) Engin Atsür (5) Ersan İlyasova (5) Gianluca Basile (5) Kaya Peker (5) Luka Zoric (5) Marcelinho Huertas (5) Mersin BŞB (5) New York Knicks (5) Shaquille O'neal (5) Sırbistan (5) TNT (5) Almanya (4) Antalya Büyükşehir Belediye (4) Bilbao Basket (4) Derron Williams (4) Dwight Howard (4) Jordan Farmar (4) Kevin Durant (4) Litvanya (4) Mehmet Okur (4) New Jersey Nets (4) Oklahoma City Thunder (4) Olin Edirne (4) Shaq (4) Shaqtin' A Fool (4) TOFAŞ (4) Thabo Sefolosha (4) Valencia (4) Vassilis Spanoulis (4) Yunanistan (4) Zalgiris Kaunas (4) İlkan Karaman (4) İspanya (4) A Milli Basketbol Takımı (3) A1 (3) Aliağa Petkim (3) Bandırma Banvit (3) Barış Ermiş (3) Belgacom Spirou (3) CBA (3) CP3 (3) D'or Fischer (3) Erdemir (3) Furkan Aldemir (3) Jeremy Pargo (3) KK Zagreb (3) Kobe Bryant (3) Maccabi Haifa (3) Marc Gasol (3) Miami Heat (3) Milos Teodosic (3) Minnesota Timberwolves (3) Mirza Teletovic (3) Nemenja Bjelica (3) New Orleans Hornets (3) Orhun Ene (3) Orlando Magic (3) Portland Trail Blazers (3) San Antonio Spurs (3) Serie A (3) Spor Toto World Cup 10 (3) TB2L (3) Tiago Splitter (3) Unics Kazan (3) Vlado Ilievski (3) 2013/14 (2) Alexey Shved (2) Allstar (2) Andrew Bynum (2) Antbirlik Antalya (2) BC Khimki (2) Berkay Candan (2) Birkan Batuk (2) Bornova Belediye (2) Brose Baskets (2) Chicago Bulls (2) Chris Paul (2) Dallas Mavericks (2) Damir Mulaomerovic (2) Dimitrios Diamantidis (2) Dirk Nowitzki (2) EA Milano (2) Elias Zouros (2) Emir Predzic (2) Enes Kanter (2) Erman Kunter (2) Etha Engomi (2) EuroBasket2013 (2) FIBA (2) Galatasaray (2) Georgios Printezis (2) Gerald Fitch Joel Freeland (2) Hacettepe Üniversitesi (2) Hakan Demir (2) Hakan Demirel (2) Henry Domercant (2) Houston Rockets (2) Hırvatistan (2) Ioannis Bourousis (2) Jaycee Carrol (2) Jovo Stanojevic (2) Kenan Sipahi (2) Kyle Hines (2) Lietuvos Rytas (2) Linas Kleiza (2) Manu Ginobili (2) Marcelus Kemp (2) Marcus Slaughter (2) Mire Chatman (2) Mustafa Abi (2) Nenad Krstic (2) Nicolas Batum (2) Omri Casspi (2) Partizan (2) Pau Gasol (2) Phoenix Suns (2) Rudy Fernandez (2) Rusya (2) SLUC Nancy (2) Sacremento Kings (2) Salary Cap (2) Sean May (2) Semih Erden (2) Serge Ibaka (2) Sinan Güler (2) Slovenya (2) Sofocles Schortsianitis (2) Soft Cap (2) Sonny Weems (2) TED Ankara Kolejliler (2) Terrence Kinsey (2) Theodoros Papaloukas (2) Trabzonspor (2) Tracy McGrady (2) Ufuk Sarıca (2) Utah Jazz (2) Web Sitesi (2) Zeljko Obradovic (2) Zoran Erceg (2) agent (2) arenas (2) efes (2) gilbert (2) kevin (2) pilsen (2) trade (2) ukrayna (2) washington (2) wizards (2) zero (2) Ömer Aşık (2) İsrail Ligi (2) 1988 Olimpiyat Oyunları (1) 2002 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası (1) 2011 NBA Draft (1) 2012/13 (1) AC Green (1) AJ Milano (1) Aaron Jackson (1) Adecco Kupası (1) Adriyatik Ligi (1) Agent 0 (1) Al Collins (1) Aleks Maric (1) Aleksei Vzdyhalkin (1) Alex Raskovic (1) Ali Karadeniz (1) Altın Madalya (1) Andre Smith (1) Angelico Biella (1) Anthony Tucker (1) Antonis Fotsis (1) Antwain Barbour (1) Aris (1) Arjantin (1) Arturo Ortega (1) Arvydas Sabonis (1) Asseco Prokom (1) Audi (1) Avellino (1) Aydın Örs (1) BC Nizhny Novgorod (1) Bandırma Kırmızı (1) Banvit (1) Baron Davis (1) Barış Özcan (1) Basketball Fight (1) Basketbol (1) Baskonia (1) Bekir Yarangüme (1) Ben Gordon (1) Benetton Treviso (1) Big Sofo (1) Birsel Vardarlı (1) Blake Griffin (1) Boniface Ndong (1) Bosna Hersek (1) Bostjan Nachbar (1) Boston Celtics (1) Bradley Buckman (1) Brandon Bowdry (1) Brandon Jennings (1) Brandon Knight (1) Brian Boddicker (1) Brian Scalabrine (1) Brooklyn Nets (1) Bruesa (1) Byron Scott (1) CB Valladolid (1) CJ Miles (1) CS Bologna (1) Caleb Green (1) Call of Duty (1) Can Altıntığ (1) Caner Ercan (1) Carlos Arroyo (1) Carlos Delfino (1) Carmelo Anthony (1) Celebrate Basketball (1) Charles Smith (1) Cherkasy Monkeys (1) Cheshire Jets (1) Chris Dogles-Roberts (1) Chris Wright (1) Chuck Eidson (1) Cibona Zagreb (1) Collective Bargaining Agreement (1) Corey Maggete (1) Damir Mrsic (1) Danilo Gallinari (1) Darius Lavrinovic (1) Darius Washington (1) Darko Milicic (1) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (1) Derrick Williams (1) Doğuş Balbay (1) Drazen Delipagic (1) Dripling (1) Dusko Savanovic (1) Dwyane Wade (1) Edwin (1) Efes Pilsen (1) Efthymios Rentzias (1) Ender Arslan (1) Erazem Lorbek (1) Erbil Eroğlu (1) Ergin Ataman (1) Erhan Yetim (1) Esteban Batista (1) FIBA Kadınlar Euroleague (1) Fanatik Basket (1) Film Tavsiye (1) Florentino Perez (1) Forest Whitaker (1) Forma Numaraları (1) Fuenlabrada (1) Gilbert Arenas (1) Goran Dragic (1) Grant Hill (1) Göksenin Köksal (1) Görkem Sönmez (1) Hapoel Migdal Jerusalem (1) Hazırlık Maçı (1) Hurricane Season (1) Hürriyet (1) Igor Rakocevic (1) Jacob Pullen (1) James Worthy (1) Jan Vesely (1) Jason Richardson (1) Jason Thompson (1) Joakhim Noah (1) Joey Dorsey (1) Jonas Valanciunas (1) Jonas Valenciunas (1) Josip Sesar (1) Kaan Üner (1) Kalin Lucas (1) Karadağ (1) Kareem Abdul Jabbar (1) Kaspars Kambala (1) Kasırga Sezonu (1) Kenneth Faried (1) Kepez Belediye (1) Kevin Seraphin (1) Kinder Bologno (1) Kirk Penney (1) Kostas Sloukas (1) Ksistof Lavrinovic (1) Kyrie Irving (1) Köşe (1) La Palma (1) Lamar Odom (1) Lamont Barnes (1) Larry Ayuso (1) Lazaros Papadopoulos (1) Lebron James (1) Leon Radosevic (1) Lisanslar (1) Louis Amundson (1) Lucas Gordon (1) Lucentum Alicante (1) Luol Deng (1) Lynn Greer (1) Magic Johnson (1) Makedonya (1) Malik Hairston (1) Mantas (1) Mapooro Cantu (1) Marcin Gortat (1) Marco Belinelli (1) Marcus Brown (1) Marcus Camby (1) Marijonas (1) Marijonas Petravicius (1) Mario Kasun (1) Marko Banic (1) Marko Keselj (1) Marko Popovic (1) Marko Tomas (1) Marreese Speights (1) Martynas Andriuskevicius (1) Martynas Gecevicius (1) Matt Howard (1) Matt Nielsen (1) Mehmet Arslan (1) Memphis Grizzlies (1) Mia (1) Michael Ignerski (1) Mike Miller (1) Milan Macvan (1) Milwaukee Bucks (1) Mirza Begic (1) Modern Warfare 3 (1) Multimedya (1) NBA 2K12 (1) NBA 2K13 (1) NBA2K14 (1) NCAA (1) Nate Robinson (1) Nathan Jawai (1) Nevriye Yılmaz (1) Nick Calathes (1) Nihat İziç (1) Nikola Pekovic (1) Ntv (1) Ntvspor (1) Oktay Mahmudi (1) Oktay Mahmuti (1) Omar Cook (1) Oyak Renault (1) PAOK (1) Pablo Prigioni (1) Pat Riley (1) Patrick Beverly (1) Patrick Mills (1) Pau Ribas (1) Paul Davis (1) Penny Taylor (1) Pepsi Caserta (1) Pero Antic (1) Pertev Öngüner (1) Phil Jackson (1) Philedelphia 76ers (1) Playoff (1) Polonya (1) Pops Mensah-Bonsu (1) Porto Riko (1) Radford Highlanders (1) Rajan Rondo (1) Ratko Varda (1) Ray Wesson (1) Reha Öz (1) Resmi şarkı (1) Ricky Rubio (1) Rimantas Kaukenas (1) Robert Javtokas (1) Roger Grimau (1) Ron Artest (1) Ronny Turiaf (1) Rucker Park (1) Russell Westbrook (1) STB Le Havre (1) Saras (1) Sasha Vujacic (1) Schaffartzik (1) Selçuk Üniversitesi (1) Serbest atış (1) Sergei Ibaka (1) Sergio Llull (1) Shane Battier (1) Shaqpedia (1) Shaun Stonerook (1) Simone Pianigiani (1) Stan Van Gundy (1) Stanco Barac (1) Streetball (1) TKBL (1) TOP 10 (1) Tarbes (1) Tau Ceramica (1) Taysaun Prince (1) Tenerife (1) Tidor Pleiss (1) Tony Parker (1) Toplu İş Sözleşmesi (1) Tornike Shengelia (1) Trailer (1) Ty Lawson (1) Tyler Smith (1) Tyus Edney (1) U19 (1) USSR (1) Ulker Sports Arena (1) Uruguay (1) Usain Bolt (1) VTB (1) Valentin Pastal (1) Vanoli Cremona (1) Vergi oranları (1) Victor Claver (1) Video (1) Virtus Bologna (1) Vlademir Stimac (1) Vladimir Romanov (1) Vladimir Veremeenko (1) Vladimiros Jankovic (1) Von Wafer (1) Washington Wizards (1) Will Solomon (1) Xavier Henry (1) YİĞİTER ULUĞ (1) ZZ Leiden (1) asist (1) ban (1) basketball (1) bobcats (1) bostjan (1) budivelnyk (1) bulls (1) ceza (1) charles (1) charlotte (1) chicago (1) childress (1) crittenton (1) dallas (1) david (1) dudley (1) dwight (1) el-amin (1) espn (1) gerald (1) hinrich (1) howard (1) howarrd (1) jameer (1) javaris (1) josh (1) khalid (1) kings (1) kirk (1) magic (1) martin (1) match (1) mavericks (1) mavs (1) mohammed (1) nachbar (1) nakavt (1) nazr (1) nelson (1) noah (1) olympiakos (1) orlando (1) over (1) pana (1) pick and roll (1) preston (1) ramunas (1) sacremento (1) seraphin (1) shumpert (1) silah (1) siskauskas (1) smith (1) stern (1) suspencion (1) telekom (1) time (1) turk (1) uzatma (1) wallace (1) Çetin Yılmaz (1) Ülker Sports Arena (1) İngiltere (1) İsrail (1) İtalya (1) İzmir (1) İçerik (1)